Energetikai audit

Az audit kettős célú. Egyrészt az eljárás során szisztematikusan feltérképezésre kerülnek azok a beavatkozási lehetőségek, amelyekkel a villamos és földgáz energiafogyasztás csökkenthető, racionalizálható az adott objektumban, szervezetben.
Az audit másik célja, hogy minél pontosabban kimutatásra kerüljenek, mekkora az energiaköltség-megtakarítási potenciál várható.

Az energia audit készítése során veszteségfeltáró vizsgálatokat lefolytatása történik, amelyből egyértelműen kiderül, hogy mi okozza a szervezetben az energiaveszteséget, hogyan lehet az energiafelhasználást, és ezzel együtt az energia költségeket csökkenteni.

Az energetikai Audit során felmérésre és elemzésre kerülnek a fogyasztó közüzemi szerződései, számlái és fogyasztási szokásai.

Az audit végén beavatkozási javaslat készül, melyek jelenthetik az üzemeltetési jellemzők optimalizálását, a jelenlegi rendszer átalakítását, esetleg egyes berendezések korszerűsítését, cseréjét, illetve más alternatív költségcsökkentési lehetőségeket is.