Energia beszerzési tanácsadás

Energia beszerzési tanácsadás

A villamosenergia-piac, továbbá a földgáz-piac liberalizációja következtében a felhasználók, illetve kereskedők, szabadpiaci körülmények között szerezhetik be, az erőművek, szolgáltatók pedig ugyanilyen módon értékesíthetik a villamos energiát, illetve a földgáz-energiát.

A felhasználók egy megkülönböztetett csoportját képezik az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók. Ezek a felhasználók döntően lakossági fogyasztók, illetve kisfeszültségen villamos-energiát vételező felhasználók, akiket a piaci hatásoktól egy bizonyos mértékig védeni szükséges. Ellátásukat az egyetemes szolgáltatók biztosítják, ami lényegében a villamosenergia- és földgáz-felhasználás szabályozott áron történő igénybe vételét teszi számukra lehetővé. Az egyetemes szolgáltatók ilyen értelemben speciális kereskedőnek minősülnek.

A Zöld Energia Klaszter szakértői támogatást nyújt a villamos-energia, valamint gázenergia-piacon az Ügyfél részére elérhető legoptimálisabb beszerzési konstrukció, a legkedvezőbb díjat kínáló szolgáltató felderítésében, a szerződés előkészítésében, továbbá amennyiben a beszerzést az Ügyfél közbeszerzési eljárás keretében bonyolítja le úgy szakértő támogatást nyújtunk a közbeszerzési eljárás előkészítésében, és lebonyolításában.